Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2018 09:13 - Ръководство за бижута - различни сватбени пръстени традиции от цял свят
Автор: fashionjewelry Категория: Лични дневници   
Прочетен: 157 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Бракът е нещо, което намираме в почти всяка култура по света. Но всяка култура има свои собствени традиции за сватбен пръстен. В по-голямата част от Западния свят сватбите и ангажиментите се празнуват с диамантени пръстени - прост, искрящ скъпоценен камък, който представя дълголетието и лоялността на любовта и брака. какво ще кажете за други страни? Нека да прочетем историята и културното значение на сватбените пръстени от широк спектър от култури и религии.    

Западният свят    

Повечето хора в САЩ, Франция и Канада носят своите сватбени и годежни пръстени на лявата си ръка, поради старата традиция, че вената в четвъртия пръст на дясната ръка се простира директно към сърцето. Но в много други страни, включително Германия, Русия, Индия и Норвегия, булките носят вместо това своите пръстени и сватбени ленти.    

Индия    

В индустриалната традиция жените получават пръстени за пръсти (известни като bichiya) като годежни пръстени. Жените са талантливи железни гривни в Западен Бенгал, които са покрити с благородни метали, сребро и злато. Тези нетрадиционни годежни пръстени са наистина красиви и украсени с украшение подобно на западен годежен пръстен. В някои случаи индуските мъже подаряват сгодените си както с традиционния пръстен на пръстена за заемане, така и със западния стил.    

ирландски    

Ирландските сватби и сватби често се отличават с традиционния пръстен на Claddagh (наречен "clad-daw"), кръстен на селото, където е популяризирано. Пръстенът има корона, сърце и вплетени ръце, символизиращи лоялност, любов и приятелство, и се носят в различни посоки, за да показват приятелство, сватба или брак.    

Източна Европа  

В продължение на десетилетия славянските булки и младоженци са избрали да носят сватбените си пръстени на дясната си ръка, а не на левия си. Това включва хора от Австрия, Германия, Полша и Русия!  

скандинавски  

В скандинавската традиция, мъжете и жените обменят и носят годежни пръстени. Тези годежни пръстени обикновено са под формата на прости златни ленти. Напоследък обаче повече жени започнаха да инициират предложения, което води до драстично увеличаване на популярността на годежните пръстени за мъже. Тези групи са по-богато украсени и по-сложни от обикновената обикновена лента, но не толкова сложни като годежен пръстен на жената  

Румъния  

Румъния, има красив обичай на сребърния юбилей, където двойките подаряват помежду си сребърен сватбен пръстен, носещ се заедно със своите златни сватбени ленти. Целта на тази традиция е да се отбележи дългогодишен брак. Целта е да се отбележи не ангажиментът на двойката към брака и времето, което те са прекарали и ще продължат да харчат заедно.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fashionjewelry
Категория: Лични дневници
Прочетен: 9933
Постинги: 9
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол